Over ons

#sticktogether

Stichting 1001 Sticks

De stichting heeft ten doel: Er zorg voor dragen dat hockey over de hele wereld mogelijk is, vooral voor kinderen uit huishoudens met een lager inkomen. Dit doet zij door (meer)jaarlijks met een team naar ontwikkelingslanden te gaan om daar de minderbedeelde jeugd te voorzien van kennismakingslessen van de hockeysport in combinatie met een gift van de benodigde materialen, voor een duurzame impact.


De stichting zorgt naast de kennismakingslessen ook voor trainingen voor kinderen die al wel gefaciliteerd zijn. Zij maakt het duurzaam door energie en tijd te steken in het opleiden van de begeleiders, docenten en trainers van de 

kinderen.


Verder streeft de stichting naar het maken van impact buiten de sport door bijvoorbeeld schoolspullen en eten te doneren. 

Missie

Er zorg voor dragen dat hockey mogelijk is over de hele wereld. Vooral voor kansarme kinderen.


Visie

Het mogelijk maken van hockey voor kansarme kinderen door hockey-activatieprojecten op te zetten, te faciliteren en coördineren.

Ons team

Wat wij doen

Trainen van trainers

Meer informatie

Trainen van kinderen

Meer informatie

Doneren materiaal

Meer informatie

Trainers trainen.

Impact maken is veel meer dan alleen het geven van kennismakingslessen aan de kinderen op scholen en weeshuizen. De stichting wilt de impact zo groot en duurzaam mogelijk maken. Dit door niet alleen de kinderen te voorzien van een training, maar ook trainers, leraren en medewerkers te betrekken in dit proces. Een korte cursus over het geven van training zorgt ervoor dat hockey gespeeld kan blijven worden, ook zonder haar aanwezigheid. 


Na de cursus voorziet zij iedere trainer, leraar en begeleider van een handleiding vol met trainingen, oefeningen en challenges zodat de kinderen zich kunnen blijven ontwikkelen, zowel fysiek als mentaal. 

Introductie van hockey

Hockey is veel meer dan enkel een sport. Hockey verenigt, verbindt en ontwikkelt. Helaas is hockey voor veel te veel kinderen wereldwijd iets wat nagenoeg onbereikbaar is: duur, voor de elite en exclusief. 


Vooral in ontwikkelingslanden is inclusiviteit een probleem, evenals het verschil tussen arm en rijk. Sport is in Nederland voor velen een groot onderdeel van het dagelijks leven, in veel ontwikkelingslanden is dit niet vanzelfsprekend. Kinderen leren hartstikke veel levensvaardigheden (samenwerken, winnen/verliezen, communicatie, reguleren van emoties, etc.) bij het deelnemen aan een sport.


Daarom verzorgt de stichting meerdere trainingen aan groepen kinderen die hier normaal nooit mee in aanraking komen. 

Doneren van materiaal

In ontwikkelingslanden is hockey iets voor de absolute elite, iets waar de armere kinderen nooit mee in aanraking zullen komen. Stichting 1001 Sticks doneert hockeysticks en andere hockeyspullen aan de lagere scholen en weeshuizen in ontwikkelingslanden. 


Buitenom hockey is algemene gezondheid ook een grote zorgelijkheid binnen ontwikkelingslanden. Zij doneert daarom niet alleen hockey gerelateerde producten, maar ook producten die de gezondheid bevorderen. Zoals maaltijden na het sporten en schoolspullen

Speerpunten van Stichting 1001 Sticks

Jeugd 

Wij geloven dat de jeugd de toekomst is. Daarom ligt de focus op het verbeteren van de levens van de achtergestelde jeugd in ontwikkelingslanden. Uit onderzoek is gebleken dat het bieden van workshops en materialen aan kansarme kinderen niet alleen zorgt voor een wekelijks hoogtepunt, maar ook bijdraagt aan hun ontwikkeling op verschillende gebieden. 


Sport als middel 

Sporten is niet het doel, maar een middel. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat sport je niet alleen gelukkiger maakt, maar ook je concentratie verbetert, je fysiek sterker maakt, de kans verkleint op vervelende ziekten en je niet-fysieke eigenschappen en skills aanleert. Sporten zorgt voor een betere en gezondere ontwikkeling. 


Lokale economie 

De stichting zet zich in om meerjaarlijks kinderen te verreiken met een sportles en
-materialen
. Dit gebeurt op een verantwoorde manier, waarbij alle materialen worden aangeschaft binnen de lokale economie. Bovendien probeert de stichting zoveel mogelijk partnerschappen aan te gaan met partijen uit de ontwikkelingslanden. 


Draagvlak 

Zoveel mogelijk kinderen helpen is het doel. De stichting wil een draagvlak creëren door ambassadeurs vanuit de hockeywereld te koppelen aan de stichting. Daarnaast wil zij commerciële partijen binnen de sportbranche overtuigen om mee te helpen aan projecten om zo bewustwording te creëren binnen Nederland. 


Partnerschappen 

De stichting gelooft dat we samen meer kunnen bereiken. Daarom trekt de stichting op met meerdere lokale partijen om de impact zo groot mogelijk te maken. Een partnerschap met de nationale hockeybond en een leverancier voor alle materialen zijn hierbij een vereiste. Daarnaast wordt er gezocht naar een partij die de kinderen kan voorzien van een maaltijd en schoon drinkwater. 


Duurzaamheid 

De impact die Stichting 1001 Sticks maakt, wordt niet enkel gemaakt tijdens de sportles van 1 uur, maar is blijvend en duurzaam. Dit wordt gewaarborgd door een trainingsboek met allemaal oefeningen en challenges op het gebied van kracht, snelheid en techniek, zodat de kinderen minimaal een keer per week kunnen sporten onder begeleiding van een coach die is opgeleid door Team 1001 Sticks. 

Planning

In 2023 introduceren we 15 scholen met de sport, helpen we 600 kinderen, leiden we 15 trainers op, doneren we 250 sticks en ballen en krijgen 4500 kinderen de kans om te hockeyen op school 

In 2024 introduceren we 30 scholen met de sport, helpen we 1200 kinderen, leiden we 30 trainers op, doneren we 500 sticks en ballen en krijgen 9000 kinderen de kans om te hockeyen op school 

In 2025 introduceren we 30 scholen met de sport, helpen we 1200 kinderen, leiden we 30 trainers op, doneren we 500 sticks en ballen en krijgen 9000 kinderen de kans om te hockeyen op school 

In 2026 introduceren we 45 scholen met de sport, helpen we 1800 kinderen, leiden we 45 trainers op, doneren we 675 sticks en ballen en krijgen 13500 kinderen de kans om te hockeyen op school 

In 2027 introduceren we 45 scholen met de sport, helpen we 1800 kinderen, leiden we 45 trainers op, doneren we 675 sticks en ballen en krijgen 13500 kinderen de kans om te hockeyen op school 

SDG's van Stichting 1001 Sticks

5-jarenplan van Stichting 1001 Sticks

We hebben alles waar we voor staan, onze plannen, doelen en meer in een bestandje gezet. Klik op de knoppen hieronder om deze te bekijken of te downloaden!