Merlijn van Duikeren

Hoofd Ontwikkeling

Over Merlijn

Merlijn van Duikeren is in 2022 bij het 1001 Sticks team gekomen. Merlijn is verantwoordelijk voor het opzetten en onderhouden van onze projecten. Lees hieronder meer over Merlijn!

Over de Stichting en Merlijn

Hey! Ik ben Merlijn maar de kinderen zullen mij kennen als “Murf”. Dit jaar ben ik 22 geworden en op dit moment heb ik een tussenjaar. Sinds ik 4 ben zit ik al op hockey.


De eerste goals die ik maakte, maakte ik op de Goese Mixed Hockey Club. Hier heb ik tot een jaar of 13 elke dag met groot plezier rondgelopen. 


Toen ik had besloten dat ik wat meer uitdaging wilde in het spelletje, ben ik bij meerdere clubs rond gaan kijken. Uiteindelijk ben ik gevallen voor het groene tenue van de Bredase Hockey Vereniging Push. Hier heb ik op het hoogste niveau van Nederland gehockeyd en geweldige jaren beleefd. 


Na 3 fantastische jaren heb ik op mijn 17e besloten, terug te gaan naar de club waar het allemaal begonnen is. Terug bij de kleine club in Zeeland maakte ik samen met mijn vrienden de overstap naar de senioren. 


Vanwege een gebrek aan spelers heb ik uiteindelijk samen met mijn broer de overstap gemaakt naar de club waar de liefde tussen onze ouders ontstaan is. Bij Hockey Combinatie Schiedam speel ik samen met mijn broer en 2 neven in het Heren Onder 25 team. 


Al sinds ik mij kan herinneren geef ik hockeytrainingen. Dat is allemaal begonnen in de D-tjes, toen mocht ik meelopen bij de trainers van de Jongste Jeugd. Sindsdien heb ik altijd training gegeven. Bezig zijn met de sport in combinatie met kinderen geeft mij enorm veel energie, daarom is dit hetgeen wat ik het liefst doe, naast zelf hockeyen (; . 


In 2022 heb ik meer dan 3 maanden als vrijwilliger gewerkt in Zuid-Afrika. Hier werkte ik voor een organisatie, die sportlessen verzorgt op scholen in de townships van Gqeberha. In deze periode heb ik enorm veel geleerd over Zuid-Afrika. 


Binnen de stichting ben ik vooral bezig met het trainingsplan voor de kinderen en het opleiden van trainers/docenten/ouders. De meeste energie haal ik uit het training geven zelf.


Ik werk al sinds ik mij kan herinneren met kinderen, en in de toekomst wil ik dit vooral niet veranderen!

Merlijn...

gaat volgend jaar psychologie studeren.

geeft al meer dan 10 jaar hockeytraining.
hockeyt nu bij HCS (Hockey Combinatie Schiedam).
heeft meer dan 3 maanden gewerkt op scholen in Zuid-Afrika.
heeft ervaring als tophockeyer.