Cornflower Primary School

2 uur

Hockey activatie les gegeven

6

Trainers leren trainen

60+ kinderen

Kennis laten maken met hockey

Over onze clinic op Cornflower

Op 20 augustus was het vroeg dag voor ons. We stonden klaar om een hockey clinic te geven op Cornflower Primary school. Er waren maar liefst 55 kinderen van 4 verschillende scholen aanwezig. De sessie duurde in totaal 2 uur en we hebben de kinderen de basis van hockey geleerd. Voor alle 55 kinderen was het de eerste keer ooit dat ze een hockeystick vasthielden. Maar ondanks dit gebrek aan ervaring was er geen gebrek aan competitiviteit, leergierigheid en enthousiasme bij de kinderen.


De ouders en leraren stonden allemaal langs de lijn om het evenement te aanschouwen, omdat het voor de kinderen een bijzondere dag was. Ook de Zuid-Afrikaanse hockeybond was met ons mee om deze dag mogelijk te maken.


De sessie begon met een warming-up, gevolgd door drie verschillende groepen die verschillende oefeningen deden om de basisvaardigheden van hockey onder de knie te krijgen. We sloten af met een klein toernooi, waarbij de kinderen konden laten zien wat ze hadden geleerd.


Ons doel voor de toekomst is om nog meer kinderen in aanraking te laten komen met de sport hockey, inclusief de kinderen die de sport nog niet kennen. Door middel van dit soort clinics hopen we deze kinderen, maar vooral ook de scholen, te enthousiasmeren en te motiveren om te blijven sporten en zichzelf te blijven ontwikkelen.