Marconi Beam

2 uur

Hockey activatie les gegeven

4

Trainers leren trainen

30+ kinderen

Kennis laten maken met hockey

Over de clinic op Marconi Beam

Op 22 augustus zijn we in township Joe Slovo op pad gegaan naar de Marconi Beam Primary School. De school bevond zich midden in het township. We werden hartelijk verwelkomd door de 30 kinderen die op ons stonden te wachten. Het was duidelijk dat ze er allemaal heel veel zin in hadden. 


De omstandigheden waarin de kinderen speelden waren verre van ideaal. Er was in plaats van een hockeyveld alleen een betonnen grond, waar overal afval op lag. Bovendien liepen veel kinderen hier op slippers of blote voeten. Ondanks deze uitdagingen waren de kinderen enorm enthousiast en klaar om te leren.


We begonnen met een korte warming-up om hun spieren op te warmen. Daarna verdeelden we de kinderen in drie groepen en gingen we aan de slag met de basisvaardigheden van hockey. We leerden de kinderen dribbelen, passen en het belang van teamwork. Het was mooi om te zien hoe snel de kinderen de basisprincipes oppikten en hoe ze steeds beter werden.


Na de oefeningen speelden we een spelletje met de kinderen. Het was een partijvorm met als doel dat ze samen gaan werken. De kinderen waren erg fanatiek en bleken al snel te begrijpen hoe het spel gespeeld moest worden.


Het was hartverwarmend om te zien hoe blij en dankbaar de kinderen waren voor deze kans om hockey te spelen. We beseften dat we een verschil konden maken in hun leven door middel van sport. Onze hoop is dat we nog meer scholen kunnen helpen die niet gemakkelijk toegang hebben tot een hockeyveld in de buurt, zodat ook zij de kans krijgen om te groeien en te bloeien ondanks de omstandigheden.


Al met al was het een bijzondere en inspirerende dag. We hopen dat we de kinderen van Marconi Beam Primary School een dag hebben gegeven om nooit te vergeten en dat we een verschil hebben gemaakt in hun leven, hoe klein het ook mag lijken.